keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Korkean seinän maalaus - testissä Bilteman maali

Meillä on kotona jo pitkään ollut tällainen pinkinsävyinen häpeäpilkku. Muualla on tehty remonttia jo useampikin kierros, mutta tämä synkkä portaikon yläosa on ollut lähinnä telan putsausalustana. :D 

Lähtötilanne oli tämä:   
Suojasin portaikon ohuella suojamuovilla. Teippauksia ei vaadittu, koska maalattava ala oli helppo rajata pensselillä. Tavallinen parimetrinen varsi ei tähän hommaan riittänyt, joten jouduin muutaman liikkeen kiertämään, että löysin yli kolmemetriseksi (muistaakseni max.pituus 3,8m) venyvän jatkovarren. Varkauden Maalipirtistä löytyi varsi alle kympillä, joten kannattava ostos oli. 

Maalasin sekä katon että seinät kahteen kertaan Bilteman antiikinvalkoisella seinämaalilla. Rajasin osan alueesta pensselillä ja telasin heti perään. Maali oli aika jähmeää ja pitkällä jatkovarrella hosuessa oli oltava todella tarkkana, ettei jälkeen jäänyt maalijuovia. Maali tuoksahteli muutaman päivän, ja maalin sävykin oli lähempänä kermaa kuin valkoista, mutta superedulliseen hintaansa nähden olen todella tyytyväinen. 

Lopputulos: 
Projekti oli todella hankala, vaikka ajallisesti työ meni nopeasti. Korkea ja kapea tila aiheuttaa omat haasteensa. Pitkällä jatkovarrella on raskas maalata kattoa ja koska tila on näinkin ahdas, varsi piti säätää lyhyeksi joka kerran kun maalia tarvitsi lisää. Varsi kolisi seiniin eräänkin kerran ja jalka meinasi useastikin lipsahtaa ohi portaan, mutta tyytyväinen olen, että homma tuli hoidetuksi. Seuraavaksi sisustusta miettimään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti