torstai 26. marraskuuta 2015

Joulua kohti: Metrinen tonttu

Vaikka blogia on vähän päivitettykin, niin täällä on tehty paljon käsitöitä. Joululahjoiksi on neljäs sukkapari puikoilla, ja saumurin tultua taloon on "pitänyt" alkaa opettelemaan myös vaateompelua. Pojalle on syntynyt Noshin kaavalla baggy-housut, raglanpaita ja muutamat yöhousut. Kaksoisneulan käyttö ja joustavien kankaiden ja resorien ompelu vaatii vielä harjoittelua, mutta ihan käyttökelpoista vaatetta ompelupajasta on kuitenkin tullut. Ja vielä innostaa opetella paremmaksi.
Tutumpaa minulle on pellavien ja puuvillojen ompelu. Enimmäkseen ompelen erilaisia sisustustekstiilejä ja Tilda-enkeleitä. Tosin pojan syntymän jälkeen oma harrastaminen on ollut vähän katkolla, sillä ompelusta ei kyllä tullut yhtään mitään kun pieni taapertaja repi töpseleitä seinästä ja paineli kaikkia nappeja, mihin vain ylsi. Neulepuikot oli mahdottoman kiinnostavat ja kyllä ne pienet sormet aika tiukan otteen langoista sai. Nyt on jo suht helppoa tehdä hetkinen omia juttuja pojan keskittyessä leikkeihinsä.
Tämä tekemäni tonttutyttö on vähän päälle metrin mittainen. Kaavat teki ystäväni, mutta olen itse pienentänyt kaavat myös n. 40cm tontulle. Pitäisikin kaivella ne esille ja tehdä pari pikkutonttua. Kun vaan voisi tehdä enemmän asioita lyhyemmässä ajassa! ;)
Hyvää pikkujouluaikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti